Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΕΣ



Επιτέλους βρήκα τη σωστή δοσολογία υλικών για τις λατρεμένες χιονόμπαλες...Με τη βοήθεια πολλών συναδέλφων που μου έδωσαν τις δικές τους γνώμες για τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσω αλλά με τη βοήθεια του διαδικτύου βρήκα τις δοσολογίες που ταιριάζουν στο αποτέλεσμα που ήθελα να έχουν.

Λοιπόν τα υλικά για τις δικές  χιονόμπαλες είναι:

1. γυάλινο βάζο.(Εάν τα βάζα είναι αχρησιμοποίητα,μην δοκιμάσετε να σφίξετε το καπάκι πχ για δοκιμή για να δείτε αν κλείνει καλά.Φτιάξτε τη χιονόμπαλα και κλείστε το μια και καλή στο τέλος.Μετά από μια δυο προσπάθειες να σφίξετε το καπάκι, αρχίζει να χαλαρώνει και μετά θα τρέχει το νερό ακόμα και εάν βάλετε γύρω γύρω σιλικόνη.)

2. νερό εμφιαλωμένο. (Εάν βάλετε από τη βρύση πολύ πιθανό να σας θολώσει μετά από λίγες μέρες επειδή το νερό της βρύσης έχει άλατα.Έχω ακούσει ότι για να μη θολώνει το νερό της βρύσης μπορείτε να βάλετε λίγο οινόπνευμα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει.)

3.μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη ή baby oil.(Τη γλυκερίνη τη βρίσκετε στα φαρμακεία.τα 50ml τα πήρα περίπου 1,5 ευρώ.Δοκίμασα και με baby oil απλό και είχα το ίδιο αποτέλεσμα.Δοκίμασα με με baby oil  με aloe vera αλλά δεν πέτυχε.Η χρυσόσκονη κολλούσε πάνω στη φωτογραφία.)

4.χρυσόσκονη.(Εάν έχετε χρυσόσκονη σε ''αλατιέρα'' 6-7 χτυπήματα με το δάχτυλό σας στο πλάι της ''αλατιέρας'' αρκούν.Η πολλή χρυσόσκονη κάνει να μη φαίνονται οι φωτογραφίες.)

5.φωτογραφία παιδιών πλαστικοποιημένη(τις φωτογραφίες τις εκτύπωσα σε χαρτί α4 απλό και όχι φωτογραφικό.Ήθελα να είναι λεπτή η φωτογραφία για καλύτερα αποτελέσματα στην πλαστικοποίηση)

6)διακοσμήτικα...


ΤΑ ΡΑ ΤΑ ΤΑΝΝΝΝ................







9 σχόλια :

  1. η φωτογραφια ειναι πλαστικοποιημενη πανω στο βαζο η στεκεται στη μεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η φωτογραφια ειναι σε τετοιο μεγεθος ωστε οταν πλαστικοποιηθει να χωραει στο βαζο ισα ισα ωστε να σφινωνει και να μη κουνιεται.εχει το υψος του βαζου και μηκος οσο η διαμετρος του βαζου.την βαζεις μεσα και τη λυγιζεις λιγο ωστε να παρει την κλιση του βαζου και να ακουμπαει στα τοιχωματα του.ελπιζω η περιγραφη μου να σε βοηθησε

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Φαίη, δε θα μπορούσες να μας δώσεις πιο αναλυτική περιγραφή! Υπέροχη η κατασκευή, θα το επιχειρήσω σίγουρα κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω ειρηνη μου...αξιζει τον κοπο γτ αν δεν σπασει σιγουρα μενει και αντεχει στο χρονο...απλα ταλαιπωρηθηκα αρκετα μεχρι να το πετυχω και γι αυτο εφτιαξα αυτη την αναρτηση για να βοηθησω οσους το επιχειρησουν...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...