Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...



Αφού την προηγούμενη βδομάδα ξεκινήσαμε να μιλάμε για την εποχή του Χειμώνα,για τους μήνες του Χειμώνα αλλά και τα ρούχα που φοράμε αυτή την εποχή τις επόμενες μέρες μιλήσαμε για τα μέσα θέρμανσης,τα φρούτα του χειμώνα,τα κάστανα,τα χειμερινά σπορ και τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη.


Για τα μέσα θέρμανσης είδαμε αυτές τις καρτέλες με εικόνες από εδώ







Είπαμε ποια μέσα θέρμανσης έχουμε στην τάξη μας(καλοριφέρ και airconditioning) και ποια έχουμε στο σπίτι μας(αναφέρθηκαν το καλοριφέρ,το τζάκι,το airconditioning και η σόμπα) και κάναμε το παρακάτω φύλλο εργασίας που το πήραμε από τη Μάρω και την ευχαριστούμε πολύ...







και μια ωραία ζωγραφιά από τα χεράκια μας...


αυτά πίσω από τα παιδάκια τι είναι άραγε;παιδάκια φαντάσματα;φανταστικοί φίλοι μήπως;










Ένα προτεινόμενο φύλλο εργασίας είναι το παρακάτω από την Τάνια Μάνεση!!!



Σειρά είχαν τα χειμωνιάτικα φρούτα...Είδαμε έναν πίνακα αναφοράς από την αγαπημένη μας Ανθή Ζήση, αλλά και από εδώ ,είδαμε και από κοντά το πορτοκάλι και το μανταρίνι τα δοκιμάσαμε και μετά,με ότι έμεινε, φτιάξαμε το πορτοκάλι και το αχλάδι με την τεχνική του τυπώματος.













Προτεινόμενο φύλλο εργασίας για τα φρούτα του χειμώνα από την Ανθή Ζήση...



Για περισσότερα φύλλα εργασίας για τα φρούτα από την Ανθή κάντε κλικ εδώ.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στα αγαπημένα μας κάστανα.Είδαμε από κοντά κάστανα,είπαμε τι χρώμα έχουν και με την ευκαιρία κάναμε επανάληψη το χρώμα καφέ και μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα πολλά και τα λίγα.Τους έφτιαξα ένα φύλλο εργασίας στο οποίο έπρεπε να χρωματίσουν αρχικά τα πολλά κάστανα με καφέ και να κυκλώσουν τα λίγα αλλά και να σχεδιάσουν το κάστανο με το καφέ χρώμα σε ασκησούλα προγραφής.









Ένα ακόμα φύλλο εργασίας για μεγαλύτερα παιδάκια βέβαια από την Ανθή Ζήση



αλλά και τα όμορφα και γλυκά καστανάκια από το Los Ninos...







Ο καιρός έχει αρχίσει ήδη να ευνοεί του λάτρεις των χειμερινών σπορ.Ποια είναι αυτά όμως.Ώρα να τα μάθουμε και να τα ζωγραφίσουμε σε ένα φύλλο εργασίας πάλι της Ανθής.






Εμείς όμως είμαστε μικροί για όλα αυτά τα υπέροχα σπορ για αυτό μένουμε στον χιονοπόλεμο που αρέσει σε όλα τα παιδάκια και στο φτιάξιμο του χιονάνθρωπου.









Εμείς μπορεί να διασκεδάζουμε με όλα αυτά τα ωραία σπορ και το χιονοπόλεμο αλλά κάποια ζωάκια δεν αντέχουν το πολύ κρύο και επειδή δυσκολεύονται να βρουν και τροφή αποφασίζουν να κοιμηθούν το χειμώνα και να ξυπνήσουν την άνοιξη που ο καιρός θα είναι πιο ζεστός.

Ποια είναι όμως αυτά τα ζωάκια;

Πίνακες αναφοράς και το φύλλο εργασίας που κάναμε από την Ανθή...













Πίνακας αναφοράς και προτεινόμενο φύλλο εργασίας από τη Σοφία Αδάμου...





Χρησιμοποιήσαμε και δύο φύλλα εργασίας από τη Μάρω...











ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ

3 σχόλια :

  1. Καταρχήν έχω ξετρελαθεί με το μοβ φόντο του μπλογκ με τις χιονονιφάδες! Και συνεχίζοντας μπράβο για την φοβερή δουλειά! Ολοκληρωμενο θέμα και το δουλέψατε πολύ ωραία! Ευχαριστώ και πάλι που χρησιμοποιήσατε και τα δικά μου φύλλα εργασίας! Χαίρομαι πολύ που φάνηκαν χρήσιμα! Και των άλλων συναδέλφων τα φύθλλα εργασίας είναι πολύ καλά! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφα όλα! Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που τα δουλε'υεις! Ευχαριστώ πάρα πολύ που χρησιμοποίησες και δικά μου φύλλα εργασίας! Χαίρομαι που σου φαίνονται χρήσιμα! Και των υπολοίπων συναδέλφων είναι πολύ καλά τα φύλλα εργασίας! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω ποσα ευχαριστω πρεπει ν σ πω δεν ξερω!!!τα λατρευω τα φυλλα εργασιας σου και εννοειται οτι τ εχω εκτυπωσει ολα.τα χρησιμοποιω πολυ συχνα.καλη συνεχεια και σε σενα!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...