Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΚΥΛΟΣ-Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Η πρώτη μου ανάρτηση για το 2014...ελπίζω να μας φέρει τύχη!!!


Σήμερα ξεκινήσαμε το μήνα των ζώων με ένα κατοικίδιο ζωό  και γνωστό για όλα τα παιδιά.Η συζήτηση που κάναμε είχε διάρκεια.Είχαμε τόσα πολλά να πούμε.Κάποια γνωστά για τα περισσότερα παιδιά και κάποια άγνωστα...


  • Ξεκινήσαμε με το να αναφέρουμε ποια παιδάκια έχουν σκυλάκι.Κάποια είχαν 1 άλλα 2 άλλα κανένα.Κάποια παιδάκια είπαν ότι ο παππούς έχει στο χωράφι ένα σκύλο,άλλο ότι ο παππούς έχει ένα λυκόσκυλο που κυνηγάει τις κότες.Όσα είχαν σκυλάκι μας είπαν και τα ονόματά τους.
  • Διαβάσαμε για τη Λίλα τη σκύλα από το παρακάτω βιβλίο...



Από εκεί ξεκίνησε και η εκτενέστερη συζήτηση.
  • Πού ζουν τα σκυλάκια;Στο βυθό;Στη ζούγκλα;Στο δάσος;Όχι βέβαια.Ή στην αυλή ή στο αγρόκτημα ή μέσα στο σπίτι.
  • Πώς περπατούν τα σκυλάκια;Κάναμε αναπαράσταση και αν δεν έχουμε ξεκινήσει να μαθαίνουμε τους αριθμούς ακόμα μετρήσαμε τα ποδαράκια του Θάνου που περπατούσε σαν σκυλάκι και δείξαμε τον αριθμό 4 με τα δαχτυλάκια μας.





  • Πόσα αυτάκια έχουν;Πόσες ουρίτσες έχουν;
  • Πώς τα φροντίζουμε;Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε απέναντι στα ζώα;Πρέπει να τα αγαπάμε,να μην τους τραβάμε τα αυτιά και την ουρά,να τους προσφέρουμε νερό και φαγητό και να μην τα ενοχλούμε την ώρα που τρώνε ή πίνουν,δεν τα φιλάμε για να τους δείξουμε ότι τα αγαπάμε,μια βόλτα αρκεί για να το καταλάβουν και γλιτώνουμε και από τυχόν μικρόβια που μπορεί να έχουν.Φυσικά υπάρχει και ένα ακόμη σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε...τι είναι αυτό ;να τα πηγαίνουμε στον κτηνίατρο φυσικά. 

Σχετικά φύλλα εργασίας για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα σκυλάκια αλλά και γενικά στα ζώα.







http://haroumenesfatsoules.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1988.html?showComment=1349382515658

  • Τι τρώνε;
  • Τι χρώμα έχουν;
  • Μιας και ο Θάνος στην αρχή της συζήτησης μας είπε ότι ο παππούς έχει λυκόσκυλο αναφέραμε ότι όπως η κυρία δεν είναι ίδια με την Ζέτα και ο Γιάννης δεν είναι ίδιος με τον Κυριάκο έτσι και τα σκυλάκια δεν είναι όλα ίδια μεταξύ τους.Χωρίζονται σε ράτσες είναι άλλα μικρά και άλλα μεγάλα,άλλα με ψηλά πόδια και άλλα με χαμηλά,άλλα έχουν τρίχα και άλλα μαλλί κ.ά
  • Τι τους αρέσει;Μα φυσικά οι βόλτες και τα χάδια και γι αυτό κάθονται ανάσκελα πολλές φορές και περιμένουν να τα χαϊδέψουμε στην κοιλίτσα.Τα σκυλάκια αγαπάνε πολύ τα παιδιά και όταν είναι χαρούμενα κουνούν πολύ πολύ γρήγορα την ουρίτσα τους.
  • Υγιεινή-καλό είναι να σκυλάκια να μην τα έχουμε μέσα στο σπίτι γιατί αφήνουν τρίχες και μικρόβια που είναι βλαβερά για τον άνθρωπο.Απαραίτητο και μεγάλης σημασίας είναι να πλένουμε τα χέρια και το πρόσωπο μας αφού έρθουμε σε επαφή με τα σκυλάκια.
  • Επίσης μάθαμε ότι τα σκυλάκια ακούν πολύ καλά και ακόμη καλύτερα από τον άνθρωπο και βλέπουν και πολύ καλά γι αυτό και πολλές φορές οι αστυνομικοί τα παίρνουν σαν βοηθούς για να βρουν κάποιον άνθρωπο που χάθηκε η κάποιον ''κακό'' όπως είπαν τα παιδιά.
Ρίξαμε όλα τα ζωάκια μας στη μοκέτα και ψάξαμε να αναγνωρίσουμε μέσα σε τόοοοσα πολλά ζώα το σκυλάκι που κρυβόταν...




Ώρα για προγραφή...

















αλλά και αντιστοίχιση 1 προς 1...Πήραμε το φύλλο εργασίας της αγαπημένης μου Ανθής  το φέραμε στα μέτρα μας και δώσαμε από ένα κόκαλο σε κάθε σκυλάκι και κυκλώσαμε όσα κόκαλα περίσσεψαν.









Ώρα να μάθουμε και τραγουδάκια για το σκυλάκι...
Χρησιμοποιήσαμε το παρακάτω βιβλίο με cd ...



 Η ΣΚΥΛΙΤΣΑ

Έχω μια σκυλίτσα
όμορφη πολύ,
την λένε Λάσση 
κι είναι μαλλαρή.

Γαβ ,γαβ , γαβ  γαβγίζει
μέσα στην αυλή 
και τους κλέφτες όλους
διώχνει στη στιγμή...



ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ

Γάβου ,γάβου το σκυλάκι
το χαρούμενο ζωάκι.
Του σπιτιού μας την αυλή 
πάντα σίγουρα φρουρεί.

ΡΕΦΡΕΝ

Φίλους έχει τα παιδιά
τον παππού και τη γιαγιά.
(Την ουρά του πως κουνά
όταν βλέπει τον μπαμπά) χ2

Γάβου, λέει στα παιδιά
και παιχνίδια αρχινά.
Γάβου, όλοι στην αυλή 
βγείτε φίλοι μου καλοί.

ΡΕΦΡΕΝ

Φίλους έχει τα παιδιά
τον παππού και τη γιαγιά.
(Την ουρά του πως κουνά
όταν βλέπει τον μπαμπά) χ2


Στο τέλος αν και είχαμε μάθει ότι δεν υπάρχουν μπλε,κόκκινοι και πράσινοι σκύλοι εεε να σαν παιδάκια που είμαστε γνωρίσαμε τον Κλίνφορτ,το μεγάλο κόκκινο σκυλάκι μέσα από μια ιστορία που είδαμε στο dvd και μας άρεσε πολύ.


Δεν ξέρω αν παίζει ακόμα αυτό το σκυλάκι στην τηλεόραση αλλά ήταν ένα από τα αγαπημένα μου παιδικά και ευτυχώς άρεσε πολύ και στα παιδιά.Κατά τη διάρκεια του dvd κάναμε επανάληψη σε όσα είχαμε πει πιο πριν.Μετρήσαμε τα πόδια του,είδαμε την ουρά του να κουνιέται γρήγορα επειδή ήταν χαρούμενος,είδαμε να ξαπλώνει ανάσκελα και να περιμένει χάδια στην κοιλίτσα,να τρώει κόκαλα αλλά και να τον κάνει μπάνιο η μικρή του φίλη για να είναι καθαρός.

6 σχόλια :

  1. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ! ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟ 2014!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ολοκληρωμένη προσέγγιση και ένα θέμα που λατρεύουν τα παιδιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη προσέγγιση σε ένα καταπληκτικό θέμα και ευαίσθητο!!!!Είμαι σίγουρη πως τα παιδάκια σου το ευχαριστήθηκαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΦΑΙΗ ΜΟΥ!!!!ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να εισαστε καλα ολες!!!!ειναι τοσα πολλα τα ζωακια για τ οποια θα μιλησουμε...θελω τοσο πολυ να κανω και δεινοσαυρους αλλα μου φαινεται αδικο να τους αφιερωσω μια μερα οπως θα κανουμε στ υπολοιπα ζωακια.αυτο το θεμα μπορεις να το τραβηξεις και ενα χρονο χαλαρα χαλαρα!!!θα δουμε πως θα μας βγει το προγραμμα!!!να περνατε τελεια!!!και αναμενουμε νεες αναρτησεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...