Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ...

Ο καιρός αυτή την εβδομάδα μας θύμισε επιτέλους ότι έχουμε φθινόπωρο.Βέβαια κάθε μέρα σημειώνουμε την εποχή που έχουμε,λέμε το τραγούδι του φθινοπώρου αλλά και τι  καιρό έχουμε στον πίνακα με τις ρουτίνες(θα τους δείτε σε επόμενη ανάρτηση,όταν αξιωθώ να τους βγάλω φωτογραφία).

Τα παιδιά έχουν κατανοήσει ότι το φθινόπωρο η φύση αλλάζει.Τα φύλλα στα δέντρα από πράσινα γίνονται καφέ,κίτρινα,πορτοκαλί και κόκκινα και στο τέλος πέφτουν.Έτσι με την κυρία Χριστίνα αποφασίσαμε να κάνουμε μια ομαδική εργασία με τα παιδιά και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε.Γι' αυτό και την βάλαμε στον τοίχο της αίθουσας υποδοχής.

Πέρσι έκατσα και ''καθάρισα'' τα παζλ των παιδιών.Όπως γίνεται στα περισσότερα σχολεία μετά από καιρό τα κομμάτια των παζλ αρχίζουν να λιγοστεύουν μαγικά.Είδα ποια είναι ατόφια και από τα παζλ που έλλειπαν κάποια κομμάτια τα κράτησα για να κάνουμε κατασκευές και να τα επαναχρησιμοποιήσουμε.

Βάλαμε χτες τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα κομμάτια στα χρώματα των φθινοπωρινών φύλλων...



Τα αφήσαμε να στεγνώσουν και σήμερα τα παιδιά τα κόλλησαν πάνω στο δέντρο που έφτιαξαν οι κυρίες...



Κόλλησαν και βροχούλα φθινοπωρινή φθινοπωρινή...




και να το αποτέλεσμα...
δεν είναι πανέμορφο το δεντράκι μας;



Παίξαμε και ένα παιχνίδι.Ενώσαμε τα κομμάτια για να φτιάξουμε τα φθινοπωρινά φύλλα...



Εάν θέλετε να φτιάξετε και εσείς αυτό το παιχνίδι εκτυπώστε την παρακάτω σελίδα,ζωγραφίστε,κάντε και μια πλαστικοποίηση,κόψτε τα και έτοιμο...


8 σχόλια :

  1. Όντως πάρα πολύ όμορφο το δεντράκι σας!!! Μπράβο, πολύ πρωτότυπη ιδέα... Καλή συνέχεια σε ό,τι δημιουργήσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δεντράκι με τα παζλ απίστευτο! Τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστουμε !!!εννοειται οτι δεν παει τιποτα χαμενο...το σχολειο το εχω γεμισει με κουτες απο φωτοτυπικο χαρτι που ειναι φισκα με ''αχρηστο υλικο''.οικολογικη και οικονομικη λυση!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...