Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΟΛΙΔΙ-ΑΣΤΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΣ ΚΑΦΕ....




Στη σημερινή ανάρτηση θα σας δείξω τα στολιδάκια που φτιάξαμε σήμερα με τα παιδιά.

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις κατά καιρούς στο διαδίκτυο για το  εάν είναι καλύτερο οι κατασκευές να γίνονται από τα παιδιά ή τις νηπιαγωγούς. Φυσικά και εγώ ανήκω σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι κατασκευές πρέπει να γίνονται από τα παιδιά αποκλειστικά η έστω να έχουν κάποια συμμετοχή..Για αυτό άλλωστε πηγαίνουν και στο σχολείο.Για να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα και η αυτενέργειά τους. Όμως ποτέ μα ποτέ δεν έχω κατακρίνει μια κατασκευή που μπορεί να έχει γίνει αποκλειστικά από τη δασκάλα.Και εγώ το έχω κάνει. Συνήθως αυτό γίνεται στα τμήματα με τα μικρότερα παιδιά (δεν νομίζω ότι μια δασκάλα ‘κοροιδεύει’ ποτέ τους γονείς ότι η τέλεια κατασκευή είναι φτιαγμένη από τα μικρά της) αλλά και όταν κάτι φτιάχνεται με σκοπό να δοθεί σαν δώρο από τη δασκάλα προς τους μαθητές της ή από τη δασκάλα προς τους γονείς.

Δεν θυμάμαι αν σας το έχω πει αλλά φέτος γύρισα στο τμήμα με τα τριαράκια,.μικρούλια αρκετά. Δεν μπορούν ακόμα να κόψουν(σε ένα μήνα περίπου θα δοκιμάσουμε το ψαλίδι) και φυσικά δεν μπορούν ούτε να γραψουν. Μπορούν να κάνουν όμως ένα σωρό άλλα πράγματα.Με την κυρία Σοφία προσπαθούμε φέτος τα Χριστούγεννα να βρούμε κατασκευές που τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην δημιουργία τους έστω και με τον πιο απλό τρόπο.


Βρήκαμε στο διαδίκτυο την παρακάτω κατασκευή.



Πώς θα μπορούσαμε να την προσαρμόσουμε στο τμήμα μας μιας και τα παδιά μας δεν μπορούν να κόψουν τα αστέρια;Το εσωτερικό,μικρό αστέρι θα γίνει καφέ με την τεχνική του νες καφέ ώστε να το βάψουν τα παιδιά.Μετά με τη δική μας βοηθεία θα κολλήσουν τα υπόλοιπα μέρη της κατασκευούλας και έτοιμο το στολίδι.








2 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...