Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2...

Σήμερα για να κατανοήσουμε τις έννοιες της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ διαβάσαμε το πλέον κατάλληλο βιβλίο...
Σταθήκαμε στο σύνθημα για τη δημοκρατία ''ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ''

Το φωνάξαμε δυνατά και κάναμε και ένα πείραμα για να το καταλάβουμε...
Ζήτησα από ένα παιδάκια να έρθει και να προσπαθήσει να κουνήσει το έπιπλο που έχουμε πάνω τα παιχνίδια μας.(επειδή το έπιπλο είναι από μόνο του ελαφρύ έβαλα το πιο αδύναμο και αδύνατο παιδάκι να προσπαθήσει να το κουνήσει και δεν τα κατάφερε).

Μετά ζήτησα να έρθουν όλα τα παιδιά και να κουνήσουν το έπιπλο και ΝΑΙΙΙ!!!!Τα καταφέραμε!!!! Γιατί;Γιατί... ''ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ''.
Διαλέξαμε το παρακάτω φύλλο εργασίας και ζωγραφίσαμε τις εικόνες που μας θυμίζουν την επέτειο του Πολυτεχνείου...(σε ευχαριστούμε πολύ Ελένη για το υπέροχο φύλλο εργασίας)
Αυτοί την εβδομάδα μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε το μικρό -το μεσαίο -και το μεγάλο.Έτσι κάναμε το παρακάτω φύλλο εργασίας.Ενώσαμε το κάθε περιστέρι με το γαρύφαλλο που του ταιριάζει σύμφωνα με το μέγεθός του.
Τέλος,επανάληψη του χρώματος καφέ που μάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα με το παρακάτω φύλλο εργασίας...Λίγο πριν φύγουμε από την τάξη τοποθέτησα και χαρτί του μέτρου στον τοίχο για την αυριανή μας δραστηριότητα!!!Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν στον τοίχο ακούγοντας το ομώνυμο τραγούδι!!!!


2 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...