Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Αυτό είναι το δεύτερο μέρος της κυκλοφοριακής αγωγής.Όπως σας είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση ακολουθούμε με τη σειρά τα θέματα  η χώρα μας-η πόλη και η πόλη που ζούμε εμείς(το Άργος Αργολίδος)-το χωριό-πινακίδες-φανάρια-σωστή και λανθασμένη συμπεριφορά στο δρόμο και στο αυτοκίνητο-τροχονόμος αστυνόμος.

Έτσι μιας και μιλήσαμε για την χώρα μας ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το χωριό και την πόλη.Ονομάσαμε την πόλη στην οποία ζούμε(όλοι μαζί φωνάξαμε Άαααργος!!!)Πολλά παιδιά ανέφεραν ότι μένουν σε χωριό ή ότι έχουν παππούδες που ζουν σε χωριό.Τους ζήτησα να θυμηθούν εικόνες από την πόλη μας και από το χωριό και να μου απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις για να συμπληρώσω έναν πίνακα.(συγχωρέστε με για τα σχέδια δεν είμαι ο Πικάσο.χαχαχα)



Οι ερωτήσεις που έκανα στα παιδιά είναι:

-Η πόλη έχει πολλά ή λίγα δέντρα;(λίγα)Το χωριό έχει πολλά ή λίγα;(πολλά).

-Πως είναι τα σπίτια στο χωριό;(μικρά,πολύ μικρά,έχουν και καμινάδες για τα τζάκια).-Στην πόλη;(μεγάλα,ψηλά,μέχρι τον ουρανό,με πολλά παράθυρα).
-Στην πόλη έχει πολλά ή λίγα αυτοκίνητα;(πολλά,είναι γεμάτη αυτοκίνητα)-Στο χωριό έχει πολλά ή λίγα αυτοκίνητα;(λίγα,ένα μόνο)και αφού δεν έχει πολλά αυτοκίνητα πώς μετακινούνται οι άνθρωποι;(με τα πόδια,με το ποδήλατο,όπως ο παππούς).
-Αφού έχει πολλά αυτοκίνητα η πόλη και βγάζουν καυσαέρια πώς είναι ο ουρανός;(βρώμικος,με μαύρα σύννεφα).-Στο χωριό που δεν έχει πολλά καυσαέρια πώς είναι ο ουρανός;(καθαρός,μυρίζει ωραία,με μπλε σύννεφα).
-Υπάρχουν χωράφια στην πόλη;(όχι δεν έχω δει κανένα).Στο χωριό;(ναιιιιιι....ο παππούς έχει πολλά και τα ποτίζει)
-.Που έχει πιο πολλά ζώα;Στο χωριό ή την πόλη;(Όλα μαζί φώναξαν στο χωριό)
και η τελευταία ερώτηση...
-Πώς είναι οι δρόμοι στην πόλη;(μεγάλοι,γεμάτοι αυτοκίνητα).και στο χωριό;(έχει χώματα,δεν είναι μεγάλοι,είναι πιο μικροί).

Στην τελευταία ερώτηση θα βασιστούμε για να ξεκινήσουμε και το κυρίως θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής τις επόμενες μέρες.







Μιας και δεν θέλουμε να γεμίζει η ατμόσφαιρα με καυσαέρια δώσαμε στο παιδάκι ένα ποδήλατο και το βοηθήσαμε να πάει στην πόλη με μια ασκησούλα προγραφής...









Το χωριό που το αγαπάμε πιο πολύ το χρωματίσαμε με χαρούμε χρώματα....










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...