Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Σήμερα ξεκινήσαμε να μιλάμε για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.Δύσκολο για τα παιδιά να κατανοήσουν τι έγινε τότε και για ποιο λόγο έγιναν αυτά τα γεγονότα.Η κυρία Νίκη εξιστόρησε τα γεγονότα με πολύ απλά λόγια ώστε να τα καταλάβουν τα παιδιά.

Στην κατανόηση των γεγονότων μας βοήθησε ένα dvd με τίτλο ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ αλλά και το παρακάτω εποπτικό υλικό...


Αναφέραμε τα συνθήματα που φώναζαν τότε οι φοιτητές και τα φωνάξαμε και εμείς δυνατά...

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ...
ΨΩΜΙ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ...
Έπειτα πήραμε μια εικόνα του Πολυτεχνείου που είχα βρει από το διαδίκτυο και τη ζωγραφίσαμε με χαρούμενα χρώματα...Το τμήμα της κυρίας Σοφίας έκανε μια υπέροχη χαρτοκολλητική που δεν θα μπορούσα να μη σας δείξω.
Σήμερα αποφασίσαμε να μιλήσουμε και για τα χρώματα άσπρο-μαύρο...Ήθελα να τα συνδυάσω με τη γιορτή του Πολυτεχνείου και ξαφνικά μου ήρθε στο μυαλό μια εργασία που είχε κάνει ένα σχολείο, που δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο ήταν,στην οποία τα παιδιά ζωγράφισαν το Πολυτεχνείο με άσπρη κιμωλία πάνω σε μαύρο χαρτί.Πραγματικά το αποτέλεσμα βγαίνει υπέροχο.Δοκιμάστε το...!!!


Ορίστε το σχέδιο που έκανα εγώ για να σχολιάσουμε με τα παιδιά.Μιας και προσπαθούμε να εξελίξουμε λίγο το σχέδιο μας προσπαθήσαμε να ζωγραφίσουμε παιδάκια απλά,σαν τους φοιτητές του Πολυτεχνείου.Για δεύτερη προσπάθεια νομίζω τα παιδάκια μου τα πήγαν περίφημα...


2 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. ευχαριστουμε πολυ μαρια μου....απλα πραγματα οπως αρμοζει στην ηλικια ενος τριχρονου...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...