Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΒΑΝΑΣ!!!(ΜΕΡΟΣ 2)

Οι αναρτήσεις για τα ζώα συνεχίζονται φυσικά...Σήμερα θα σας δείξω τι κάναμε όταν αναφερθήκαμε στα παρακάτω ζώα:μαϊμού,γορίλας,φίδι και κροκόδειλος...

Τα βιβλία που συμβουλευόμαστε όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ανάρτηση είναι τα εξής...

ΜΑΪΜΟΥ

 • Οι μαϊμούδες δεν είναι όλες ίδιες.(διαφέρουν σε χρώμα και μέγεθος ανάλογα με το είδος τους)
 • Τους αρέσει να σκαρφαλώνουν στα δέντρα και να κρέμονται από κλαδιά.
 • Τους αρέσει να τρώνε καρπούς,φύλλα αλλά και φρούτα.Δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στις μπανάνες.
 • Έχουν μακρυά ουρά που τους βοηθάει στο να κρέμονται από τα κλαδιά των δέντρων(σε αυτό τους βοηθάνε και τα χέρια τους που μοιάζουν πολύ με του ανθρώπου) αλλά και στο να παίρνουν φόρα για να πηδήξουν σε μεγάλες αποστάσεις.
Ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε τη μαϊμού να φτάσει την μπανάνα...

ΓΟΡΙΛΑΣ
 • Το σώμα του καλύπτεται με μαυριδερό τρίχωμα.
 • Φέρει πυκνό τρίχωμα στο κεφάλι, που κατεβαίνει στις πλευρές του ρύγχους και φτάνει στον λαιμό, ενώ το πρόσωπο και το στήθος του είναι άτριχα.
 • Οι γορίλες είναι εδαφόβιοι και περπατούν στηριζόμενοι στις γροθιές των χεριών τους, επειδή τα μπροστινά άκρα είναι μεγαλύτερα από τα πίσω, με τη ράχη τους ελαφρά ανασηκωμένη.
 • Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μετακινούνται στο δάσος αναζητώντας φρούτα, σαρκώδεις βλαστούς και φύλλα, απαραίτητα για τη διατροφή τους.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γορίλας αρχίζει να χτυπά με τις γροθιές του το στήθος του, που ηχεί σαν τύμπανο, ενώ συγχρόνως βγάζει υπόκωφες κραυγές και ισχυρά μουγκρητά.
 • Σήμερα ο γορίλας θεωρείται είδος υπό απειλή εξαφάνισης, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών του βιοτόπου του και του εντατικού κυνηγιού του από τον άνθρωπο.

Αντιγράψαμε το περπάτημα του γορίλα και όταν τους έκανα τον ήχο που βγάζει χτυπώντας το στήθος του γελάσαμε πολύ.(η αλήθεια είναι ότι τον πετυχαίνω)

Ο γορίλας μας έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε το μαύρο χρώμα...Ακούσαμε και τραγουδήσαμε για τα δύο αυτά ζωάκια που τόσο πολύ μας μοιάζουν...

Ακούστε και το παραμυθάκι ''η μαϊμού και το δελφίνι''...
http://www.youtube.com/watch?v=CBCGKn5eS3k

προτεινόμενες κατασκευές...Όποια/ος συνάδελφος αναγνωρίζει στις παραπάνω εικόνες δική του κατασκευή να σχολιάσει από κάτω ώστε να προσθέσω στη φωτογραφία το δημιουργό της. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σειρά έχουν δύο ζωάκια όχι και τόσο αγαπητά...Νομίζω είναι παρεξηγημένα...Θα αναρωτιέστε για ποια ζωάκια μιλάω..Φυσικά για τον κροκόδειλο και το φίδι.

Ο ΚροκόδειλοςΉρθε η ώρα να κόψουμε με το ψαλίδι πράσινα χαρτάκια και να τα κολλήσουμε σε έναν κροκόδειλο...η φωτοτυπία που χρησιμοποιήσαμε...ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ...ΠΡΟΤΙΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ...

Όποια/ος συνάδελφος αναγνωρίζει στις παραπάνω εικόνες δική του κατασκευή να σχολιάσει από κάτω ώστε να προσθέσω στη φωτογραφία το δημιουργό της. 

ΤΟ ΦΙΔΙ

 • Το φίδι είναι ερπετό.
 • Τρέφεται με μικρά ζώα, πουλιά, αυγά ή έντομα, ενώ άλλα μεγαλύτερα φίδια (όπως ο πύθωνας)τρέφονται με μεγαλύτερα ζώα.
 • Υπάρχουν πολλά είδη φιδιών και λίγα μόνο είναι δηλητηριώδη και επικίνδυνα και για τον άνθρωπο.
 • Μπορεί τα φίδια να μη βλέπουν και να μην ακούν καλά αλλά η όσφρηση τους είναι εξαιρετική τα βοηθάει στο να οσφραίνονται και να αντιλαμβάνονται τα θυράματα αλλά και τους θηρευτές τους.
Είδαμε τον κύκλο της ζωής ενός φιδιού από την Τάνια Μάνεση...
Μιας και μαθαίνουμε τον αριθμό δύο αφού γράψαμε τον αριθμό βοηθήσαμε το φίδι να φτάσει στο δύο.

παρακολουθήστε...

http://www.youtube.com/watch?v=ZjW2FC5ZRkU

προτεινόμενες κατασκευές...

Όποια/ος συνάδελφος αναγνωρίζει στις παραπάνω εικόνες δική του κατασκευή να σχολιάσει από κάτω ώστε να προσθέσω στη φωτογραφία το δημιουργό της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...