Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...



Μια εβδομάδα πέρασε σχεδόν από την κυριακή του καρναβαλιού και τα δικά μας τα αποκριάτικα δεν σας τα έχω δείξει.Σε αυτή την ανάρτηση θα δείτε την ομαδική εργασίας μας για τον Αρλεκίνο αλλά και ένα αποκριάτικο παιχνίδι το οποίο βοηθά τα παιδιά να παίρνουν τον λόγο, να περιγράφουν αλλά και να παρατηρούν.

Αφού διαβάσαμε την ιστορία του Αρλεκίνου και παρατηρήσαμε την υπέροχη στολή που του έφτιαξε η μαμά του αποφασίσαμε να φτιάξουμε και εμείς τον δικό μας Αρλεκίνο.

Το κάθε παιδί έκοψε τα ''κουρελάκια'' του... 







Η κυρία Χριστίνα σχεδίασε το περίγραμμα της Άρτεμις σε χαρτί του μέτρου και τα παιδιά ξεκίνησαν να κολλούν τα ''κουρελάκια'' που είχαν κόψει.




Στα κενά που είχαν δημιουργηθεί ανάμεσα στους ρόμβους ρίξαμε ασημόσκονη και έτοιμος ο Αρλεκίνος μας.Τη μέρα που τον φτιάξαμε τον στολίσαμε στην είσοδο του σχολείου για να τον δουν η μαμά και ο μπαμπάς αλλά μετά δεν χάσαμε την ευκαιρία να τον πάρουμε και να τον βάλουμε σε έναν τοίχο της τάξης μας...



Σειρά έχει το αποκριάτικο παιχνίδι που μας ετοίμασε η κυρία Μαριλένα την οποία φιλοξενήσαμε στην τάξη μας τον τελευταίο μήνα.

Πώς παιζεται το παιχνίδι...

Τα παιδία χωρίζονται σε δύο ομάδες.(καλό είναι η κάθε ομάδα να αποτελείτε απο δύο με τρία παιδιά)
Τοποθετούμε έναν κλόουν ανάμεσα από τις ομάδες.
Η μια ομάδα έχει στα χέρια της μια καρτέλα με διάφορα καπέλα.Αποφασίζει ''μυστικά'' ποιο καπέλο επιθυμεί να φορέσει ο κλόουν.Αφού αποφασίσουν, η άλλη ομάδα η οποία έχει τα ίδια καπέλα μπροστά της ξεκινάει τις ερωτήσεις.
Π.χ Τι σχήμα έχει το καπέλο;
Έχει βούλες;
Είναι ψηλό;
Μόλις καταλάβουν από τις απαντήσεις που θα τους δώσει η πρώτη ομάδα ποιο καπέλο έχουν διαλέξει,το φορούν στον κλόουν και περιμένουν την επιβεβαίωση ότι βρήκαν το σωστό καπέλο...

η ομάδα διαλέγει το καπέλο που θέλει να φορέσει ο κλόουν.

η άλλη ομάδα παρατηρεί τα καπέλα και ξεκινάει  τις ερωτήσεις.

παίρνει το καπέλο που πιστεύει ότι έχει διαλέξει η άλλη ομάδα.

τοποθετεί το καπέλο στο κεφάλι του κλόουν και περιμένει να της πει η άλλη ομάδα αν έκανε σωστη μαντεψιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...