Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

λαϊκή αγορά


Ας ξεκινήσουμε με ότι έκανα στην πρακτική μου άσκηση.Θέμα πρώτο η λαϊκή αγορά.Αφού είχα φτιάξει μία κούκλα από ξύλινη κουτάλα την παρουσίασα στα παιδιά.Το όνομα αυτής Λένια Κουταλένια.Η μαμά της Λένιας της είχε πει να πάει στην λαϊκή αγορά να αγοράσει κάποια πράγματα αλλά στο γυρισμό για το σπίτι έχασε το δρόμο της κ έπεσε πάνω στο σχολείο μας.Αφού γνωριστήκαμε της ζητήσαμε να μας δείξει τι αγόρασε από τη λαϊκή αγορά και έπειτα φτιάξαμε την παρακάτω αφίσα με αυτά που μας έδειξε ότι βρήκε στη λαϊκή αγορά.






Συζητήσαμε για το ''σύστημα'' των πάγκων στη λαϊκή αγορά και αφού κόψαμε από διαφημιστικά super market πράγματα που βρίσκουμε και στην αγορά τα ταξινομήσαμε και δώσαμε ονόματα στα επαγγέλματα που πουλούν το κάθε προϊόν.








Και το αποτέλεσμα είναι αυτή η αφίσα....








Φυσικά δεν βρίσκουμε όλα τα προϊόντα όλες τις εποχές του χρόνου και έτσι τα χωρίσαμε ανά εποχή.







Μετά από μια συζήτηση για το πόσο καλό μας κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά που τα πουλάει ο πάγκος του μανάβη αποφάσισα  τα συνδέσουμε με διάφορες παροιμίες.Οι παροιμίες ήταν γραμμένες από την κυρία και τα παιδιά τοποθετούσαν το κατάλληλο φρούτο ή λαχανικό στο κενό που ταίριαζε την κάθε φορά.Κατά τη διάρκεια που τα παιδιά προσπαθούσαν να βρουν την κατάλληλη εικόνα τους έδινα κάποιες πληροφορίες για να τα βοηθήσω π.χ είναι κόκκινο(μήλο),το τρώμε το καλοκαίρι(καρπούζι),όταν το καθαρίζουμε μας κάνει να δακρύζουμε και όταν το τρώμε καίει κά. Μετά σκέφτηκα να εμπλουτίσουμε τις παροιμίες μας μιας και ο λαός μας έχει δημιουργήσει πάρα πολλές με παροιμίες που αναφέρονται και σε άλλα προϊόντα που βρίσκουμε στη λαϊκή όπως τα ψάρια(το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό). Στο τέλος,με πολύ απλά λογάκια, τους εξήγησα τι σημαίνει η κάθε παροιμία.





Τέλος μιας και στα παιδιά αρέσουν πολύ τα παζλ χωρισμένα ανά ομαδούλες έφτιαξαν από ένα παζλ το οποίο απεικόνιζε και μια εικόνα από τη λαϊκή αγορά. Τα παιδιά το καταευχαριστήθηκαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...