Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Την Δευτέρα που μας πέρασε ξεκίνησε η εβδομάδα που θα αναφερθούμε στην κυκλοφοριακή αγωγή.Θελήσαμε να ξεκινήσουμε το θέμα λίγο διαφορετικά.Η γραμμή που θα ακολουθήσουμε είναι η χώρα μας-η πόλη και η πόλη που ζούμε εμείς(το Άργος Αργολίδος)-το χωριό-πινακίδες-φανάρια-σωστή και λανθασμένη συμπεριφορά στο δρόμο και στο αυτοκίνητο-τροχονόμος αστυνόμος.

 Ξεκινήσαμε λοιπόν με τη χώρα στην οποία ζούμε.Είπαμε ότι ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ και εμείς είμαστε οι Έλληνες.Αρχικά την εντοπίσαμε στον Παγκόσμιο χάρτη...



και έπειτα μελετήσαμε το πολιτικό χάρτη της Ελλάδας και δείξαμε σε ποιο γεωγραφικό διαμέρισμα ζούμε,την Πελοπόννησο...



Πήραμε το φύλλο εργασίας μας,κυκλώσαμε την Πελοπόννησο που είπαμε ότι μοιάζει με ένα ''χέρι''.






 Στο τέλος ζωγραφίσαμε με σφουγγάρι την ηπειρωτική Ελλάδα με πράσινο χρώμα και τη θάλασσα γύρω-γύρω με μπλε χρώμα χρησιμοποιώντας και το μανταλάκι για να μη λερωνόμαστε.(την ιδέα με το μανταλάκι την πήραμε από την αγαπημένη φίλη Άννα Μαρκάκη.Για περισσότερες πρακτικές ιδέες επισκεφτείτε τη σελίδα της πατώντας εδώ.












Είπαμε ότι τα νησιά γύρω- γύρω έχουν θάλασσα οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να μάθουμε και την έννοια γύρω-γύρω γι αυτό όλα τα παιδάκια χόρεψαν με την κυρία Νίκη και την κυρία Ιωάννα το γνωστό παιδικό τραγούδι Γύρω-γύρω όλοι.






Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και το αντίστοιχο φύλλο εργασία...



4 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...