Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Αφού μάθαμε τις διαφορές της πόλης και του χωριού εστιάσαμε σε μία από αυτές,τους δρόμους.Στην πόλη είναι μεγάλοι και γεμάτοι αυτοκίνητα ενώ στο χωριό είναι  μικροί και πολλές φορές χωρίς άσφαλτο με λίγα αυτοκίνητα.

Εμείς όμως ζούμε σε πόλη,στο Άργος και όπως έχουμε δει οι δρόμοι είναι γεμάτοι με πολλά πολλά αυτοκίνητα ''που πάνε να μας πατήσουν''.Για να μην έχουμε κανένα ατύχημα όμως θα πρέπει να μάθουμε να κυκλοφορούμε στους δρόμους.

Ρώτησα τα παιδιά τι έχουν οι δρόμοι που μας λέει τι πρέπει να κάνουμε και αν και στην πόλη μας ο αριθμός των φαναριών δεν είναι μεγάλος η πρώτη απάντηση των παιδιών ήταν ''φανάρια''.Έτσι μιλήσαμε για τους δύο γνωστούς κυρίους,τον Σταμάτη που είναι κόκκινος και το Γρηγόρη που είναι πράσινος και τονίσαμε τι μας προστάζει να κάνουμε  ο καθένας.


Σηκώθηκα όρθια και έκανα ότι περπατούσα και τα παιδιά έλεγαν αν έβλεπα κόκκινο ή πράσινο φανάρι.Μετά έκανα ότι σταματούσα να κινούμαι και γινόταν το ίδιο.Έπειτα κάναμε το παρακάτω φύλλο εργασίας.





Αφού μάθαμε πώς λειτουργούν τα φανάρια μιλήσαμε για τις πινακίδες-σήματα.Τους εξήγησα τι σημαίνουν τα βασικά σήματα και εστιάσαμε την προσοχή μας στο ''STOP'' μιας και το συναντάμε πολύ συχνά στο δρόμο.Είπαμε ότι είναι πολυγωνικό σχήμα ,ότι είναι κόκκινου χρώματος με άσπρα γράμματα.Καταλάβαμε όλοι ότι στο σήμα ΄΄STOP΄΄ σταματάμε πάντα.Αφού το μάθαμε κάναμε και το παρακάτω φύλλο εργασίας για να το εμπεδώσουμε...






Σειρά είχε μια άσκηση επανάληψης για τα σχήματα.Όταν επεξηγούσα τις πινακίδες φώναζαν τα παιδιά ''αυτό είναι κύκλος'' ,'' αυτό είναι τρίγωνο'', ''αυτό είναι ρόμβος'' κ.α έτσι ήρθε και το κατάλληλο φύλλο εργασίας...





Το διπλανό τμήμα έφτιαξε με την κυρία Σοφία,την κυρία Κατερίνα και την κυρία Ιωάννα την παρακάτω υπέροχη μακέτα...




Στο τέλος της μέρας,για να χαλαρώσουμε διαβάσαμε δύο βιβλία...

αυτό...




και αυτό που θα το βρείτε εδώ http://e-children.blogspot.gr/2012/02/blog-post_06.html ...













Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...