Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΕΙΣΑΙ ΚΙΝΕΖΑΚΙ;




Καλησπέρα σε όλους...Σε προηγούμενη ανάρτηση σας έδειξα τις όμορφες και χρωματιστές ινδιάνικες ονειροπαγίδες που φτιάξαμε για να μη ξαναδούμε ποτέ κακά όνειρα που τόσο πολύ μας τρομάζουν.

Σήμερα θα δείτε πώς παίξαμε εμείς το γνωστό σε όλους μας παιχίδι ''Είσαι κινεζάκι;''Έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε,να γράφουμε και να μετράμε από το 1-13.Συνέχεια όμως προσπαθούμε να κάνουμε επαναλήψεις με παιγνιώδη τρόπο.

Μέσα σε ένα τσαντάκι βάλαμε κάρτες με τους αριθμούς από το 1-13.



Η κυρία Μαριλένα μας έφτιαξε ένα κινέζικο καπελάκι.





Το καπελάκι περνούσε από κεφάλι σε κεφάλι ενώ τα παιδιά έλεγαν το τραγούδι.

Είσαι κινεζάκι;
Ναι.
Τρως πολυ ρυζάκι;
Ναι.
Πόσες κουταλίτσες την ημέρα τρως;
...





Το παιδάκι που έπρεπε να πει πόσες κουταλίτσες την ημέρα τρώει σηκωνόταν φορώντας το καπέλο,διάλεγε τυχαία μια κάρτα από το τσαντάκι,αναγνώριζε τον αριθμό της κάρτας και μετρούσε τόσα παιδάκια όσα έλεγε η κάρτα....








Έτσι κάναμε εξάσκηση και στην αναγνώριση αριθμών αλλά και στο να μη βιαζόμαστε όταν μετράμε γιατι πολλές φορές δείχνουμε για παράδειγμα 8 αντικείμενα αλλά ήδη έχουμε μετρήσει μέχρι το 10.



5 σχόλια :

  1. Υπέροχο το παιχνίδι σας Φαίη μου. Αναγνώριση αριθμών...τσεκ! Καλή συνέχεια;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστουμε πολυ μυρτω!!!!που να δεις τωρα αυτη τη βδομαδα με τ αποκριατικα τι επαναληψη εχει να πεσει...παντα ομως μεσα απο παιχνιδια....

      Διαγραφή
  2. Τι γνώμη έχετε για να γίνει κάποιος άνδρας νηπιαγωγός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι γνώμη έχετε για να γίνει κάποιος άνδρας νηπιαγωγός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και γιατι να μη γινει καποιος αντρας νηπιαγωγος;εγω πολυ θα ηθελα να δουλεψω και με εναν αντρα συναδελφο.οι αξιες που πρεπει να περασεις στα παιδια μεσα απο το επαγγελμα του νηπιαγωγου δεν διαφερουν αναλογα με το φυλο του εκπαιδευτικου.απλα ισως ο τροπος μεταδοσης αλλαζει γτ ο τροπος σκεψης των αντρων ειναι διαφορετικος απο τον γυναικειο.ειτε εισαι αντρας ειτε εισαι γυναικα ενας πρεπει να ειναι ο κοινος αξονας.να εχεις αγαπη για τα παιδια,γι αυτο που κανεις αλλα και ενδιαφερον και ορεξη για εξελιξη...ελπιζω να σε καλυψε η απαντηση μου.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...